CSS menü

Online látogatók:Ennyien jártak itt:

látogató számláló


Pontos idő:Időjárás:B125

Hírek, tudnivalók

Ha B 125 jogosítványt, vagyis egyszerűsített A1(125 ccm) motor kategóriát csinálsz B jogosítvánnyal, az alábbiakat mindenképpen olvasd el!
A részleteket az NKH napokban kiadott A1 B-vel Tantervi és vizsgakövetelményéből idéztük. Hatályos 2012. március 1-től.


"A ... képzőszervek nyújtsanak segítséget az egyéni tanuláshoz ..."
Motoros iskolánk ingyen KRESZ CD-t ad tanulóinak az otthoni felkészülés megkönnyítésére.

"Az oktatás megkezdése előtt célszerű a tanulók által hozott ismereteket felmérni ..."
Mérd le tudásod most online KRESZ teszteken

"A közlekedési alapismeretek vizsga (vagyis KRESZ vizsga) ismeretanyaga megegyezik az "A1" alkategóriás tanfolyam ... ismeretanyagával."
Tudnod kell, hogy az A1 kat. anyaga megegyezik az A kat. anyagával, vagyis Neked is a teljes A korlátlan kategória anyagából kell vizsgáznod!

2012-től a motoros oktatás és vizsgák során kötelező a protektoros hosszúnadrág (nadrágba vagy nadrágra illeszthető térdprotektorral), protektoros dzseki (dzsekibe vagy dzsekire illeszthető könyök- és gerincprotektorral), és protektoros kesztyű használata.
Iskolánk ezeket a felszereléseket is biztosítja B125 tanulói számára ingyen, bizonyos esetekben, ill. ajándék törzsvásárlói kártyánkkal több motoros üzletben is megveheted kedvezményes áron.

"A forgalmi vezetés vizsga során a vizsgázónak
- a vizsga elején el kell végeznie a jogszabályban kötelezően előírt, a járművön végrehajtandó ellenőrzéseket, elindulás előtti teendőket (ez az A1, Akorl, A kat. műszaki vizsgájának nagy része, amit így meg kell tanulnod a gyakorlati órák során),
- a jelen vizsgakövetelményekben meghatározott technikai manőverezési feladatokat sikeresen végre kell hajtania a vizsgapályán (ez az A1, Akorl, A kategóriák "rutinvizsgájának" 2 feladata, amit így meg kell tanulnod a gyakorlati órák során),
- a feladatul kapott vizsgaútvonalon elindulva a szakoktató tájékoztatása, útirány meghatározása alapján a forgalmi szabályok betartása mellett önállóan kell a közúti forgalomban járművet vezetnie ..." (Forgalmi vizsga sikertelenségét okozó hibák)

"Önálló, a biztonságos közlekedésre való alkalmasság elbírálása szempontjából azonban nem lehet különbséget tenni a között, hogy a motorkerékpár-vezető jelölt érvényes "B" kategóriás vezetői engedélye birtokában egy egyszerűsített képzésben való részvétellel, vagy pedig más, az előírásoknak megfelelő képzéssel készült fel, ezért ezen képzés során kiemelt jelentőséggel bír a szakoktató azon szerepe, hogy az egyes feladatok elvégzésénél - különösen a vezetési gyakorlatnál - milyen ütemben és mértékben lép tovább a következő szintre."

"Amennyiben a tantervben előírt minimális óraszám igénybe vételével a tanulót nem lehetett felkészíteni az önálló és biztonságos közlekedésre, és ennek megfelelően a vizsgaérettsége sem megfelelő, úgy az általános közlekedésbiztonsági elvárások és a tanuló saját balesetvédelme érdekében további oktatási órákat kell a szükséges mértékben beiktatni."

"A vezetési gyakorlat főoktatási részét a szakoktató a tanuló részére akkor taníthatja, ha meggyőződött arról, hogy a tanuló rendelkezik a motorkerékpár kezelésének a közúti forgalomban történő részvételhez szükséges magabiztossággal."

g>